Dne 21. a 22. 5. 2023 se uskutečnil 11. ročník Jonáškova zábavného odpoledne, který se konal v celém zámeckém parku ve Valašském Meziříčí. Tato akce je zaměřena na pomoc onkologicky nemocným dětem. Naše škola byla požádána, abychom se již tradičně této charitativní akce zúčastnili, a to pro velký úspěch a ohlas ze strany veřejnosti z minulých let. Ani na okamžik jsme neváhali a pomoc na této akci přislíbili.

Naším společným úkolem bylo co nejlépe reprezentovat školu a samozřejmě podpořit tuto skvělou myšlenku. Úkol se nám podařilo splnit v tom nejlepším světle. Bylo to přínosem jak pro naši školu, žáky, ale hlavně pro širokou veřejnost. V zámeckém parku bylo mnoho různých atrakci, ale naše stanoviště s předváděním truhlářského řemesla bylo hodně vytíženo.  Návštěvníci  si totiž mohli vyzkoušet svoji zručnost bez rozdílu věku. Šlo hlavně o výuku řezbářství, kde si  mohli všichni podle samostatně zvolené předlohy vyřezat jakýkoliv obrázek a vzít sebou  domů. Pro nejmenší byl připraven i kreslicí koutek, stavebnice lega, dále  stavení kostek a skládání  dřevěných puzzlí  na čas s následnou odměnou.

Věříme, že se nám opět podařilo  v plné míře prezentovat nejen naše řemeslo truhlář, ale i všechny obory, které na naší škole vyučujeme. Hlavně  nás těší  věhlas naší školy a našich  truhlářů.

Součástí prezentace školy bylo i vyrobení zapečetěné dřevěné pokladničky umístěné v našem předváděcím stánku, kde lidé, kteří se u nás zastavil,i dávali dobrovolné příspěvky pro Jonáškovu nadaci.  Byli jsme mile překvapeni, když po rozpečetění pokladničky bylo zjištěno, že bylo vybráno  4400 Kč, což je pěkný příspěvek pro nemocné děti. Náš prezentační stánek navštívil osobně i pan hejtman Holiš se starostou města a osobně nám poděkovali za účast a ochotu se této charitativní akce zúčastnit.

Učitelé odborného výcviku a žáci truhláři