ISIC karta pro žáky a zaměstnance školy
Vážení rodiče, rádi bychom Vás informovali, že i naše škola vydává svým žákům mezinárodní žákovský průkaz ISIC. Tento průkaz je především identifikačním dokladem, který potvrzuje studium na naší škole, ale funguje i jako mezinárodně uznávaný doklad žáka. Co přináší ISIC karta vydaná přes naši školu? - bližší informace Funguje jako čipová karta do školní jídelny. Nemusíte již tedy svému synovi/své dceři pořizovat speciální čip. Je oficiálním průkazem žáka naší školy. Mnohými institucemi je karta uznávána jako plnohodnotné potvrzení o studiu [...]
Slavnostní vyhodnocení sportovce roku 2024
Na vsetínském zámku proběhlo ve středu 23. 4. 2025 slavnostní vyhodnocení akce „Sportovec roku 2024“. Žáci oboru Kuchař – číšník a Cukrář přichystali slavnostní raut. Obor Cukrář vyhotovil mini zákusky a koláčky, obor Kuchař připravil studené mísy, řízečky a chlebíčky, obor Číšník se podílel na servisu a obsluze rautu. Po slavnostním programu si všichni hosté na těchto výrobcích pochutnali a všem zúčastněným poslali pochvalu. Mgr. Tydlačková, Hajtrová
Odborná soutěž Gastro Krásno Cup 2025
Slunečné velikonoční dny jsme zahájili již ve středu 16.4.2025, kdy jsme se zúčastnili odborné soutěže Gastro Krásno Cup 2025 - soutěže mladých odborníků v oblasti gastronomie s mezinárodní účastí v Přerově. Naši školu, v oboru Kuchař, reprezentoval žák třídy 2. B Tomáš Dančák. Pod vedením UOV Bronislavy Šimčíkové připravil v pokrm “Uzenou vepřovou panenku s omáčkou z portského vína, smaženou masovou kuličku s restovaným celerem, karamelizovanou šalotku a máslový bramborový nok. V této pódiové soutěži se umístil na krásném druhém místě, což v konkurenci 16 účastníků nebylo [...]
Prezentace firmy HAWLE
Dne 16. 4. 2025 se Instalatéři 3. ročníku zúčastnili prezentace firmy HAWLE. Celá akce se konala na dvoře školy, kam přijel Hawle Bus, který přivezl veškeré typy armatur a spojování. Seznámili jsme se s historií firmy, následoval průřez výrobním sortimentem, ukázka ventilů, šoupátek, zpětných klapek, vzdušníků, které jsme viděli i v řezech. Následovala praktická ukázka spojování vodovodní sestavy na tzv. bajonet. Celá akce se ukončila videí z provádění staveb, kde jsme viděli praktické ukázky, jak se s armaturami pracuje a co všechno umí. Ing. [...]
Znáte Mille Feuille?
Znáte Mille Feuille? Tentokrát jsme čerpali inspiraci z Francie a vyrobili jsme si zákusek MILLE FEUILLE, který se peče z listového těsta, ale trochu jiným způsobem, než jaký je běžně známý. Naplnili jsme lahodným žloutkovým máslovým krémem a dozdobili a výsledek byl úžasný!
Koktejlový kurz na škole zaujal zájemce o barmanství
Během dvou týdnů se účastníci koktejlového kurzu seznámili s přípravou známých drinků, jako je Mojito, Cosmopolitan nebo Manhattan. Kurz probíhal přímo v prostorách školy a vedl ho zkušený barman Adam Navrátil, který se barmanskému řemeslu věnuje přes dvacet let. Součástí výuky nebyly jen samotné recepty, ale i základy, které by měl každý začínající barman znát – od práce s nástroji až po zásady komunikace za barem. Na závěr popřál účastníkům hodně úspěchů v jejich dalším rozvoji i ředitel školy, Mgr. Marek [...]