ZVĚŘINA – PŘEDNÁŠKA PRO OBORY GASTRO – KUCHAŘ ČÍŠNÍK A GASTRONOMIE
Ve středu 5.2. proběhla u nás ve škole přednáška na téma ZVĚŘINA. Přijel nám přednášet pan Ing. Pořízka z Hranic na Moravě, který je svým původním povoláním lesník a je činný v různých oblastech ochrany přírody a zvířat. Seznámil nás se základními druhy naší tuzemské zvěřiny, se zásadami odstřelu, zpracováním kusu na místě v lese, převozem zvěřiny a jejím označování a kontrolou. Také jsme se dozvěděli o použití masa v kuchyni a různé další zajímavé rady a doporučení pro kuchařské zpracování různých druhů.
Bylo to fajn a pro nás a náš obor určitě přínosné. 😊 😊
3.C Kuchař, číšník, 1.AM Gastronomie, 2.AM Gastronomie, SUS2 s paní učitelkou OV Blankou Horskou, Vladimíra Poláchová