Pan Procházka Luděk, který je mj. držitelem pěti zlatých medailí ze světových výstav, vítězem Světové kuchařské olympiády v kategorii kuchařské artistiky a majitelem firmy Czech carving studio v Benešově u Prahy, uspořádal pro naše žáky ve dnech 23. – 24. 11. 2022  kurz vyřezávání ovoce a zeleniny. Kurzu se zúčastnilo 9 žáků oboru Kuchař – číšník a Cukrář. Jednalo se o základní techniku, kdy se žáci naučili  jednoduché zdobení ovoce a zeleniny různými ornamenty. Nejpoužívanějším druhem zeleniny byla bílá ředkev, kedluben, červená řepa, mrkev, cibule, pór a rajčata, u ovoce se jednalo o mango, jablka, kiwi a pomeranče.

Nově získané vědomosti a dovednosti mohou žáci uplatnit ve svém dalším profesionálním růstu, při soutěžích, dekorování cukrářských výrobků i výrobků studené kuchyně.

Každý z přítomných obdržel  „Účastnický list“.

Žáci kurz vyhodnotili jako zajímavý a přínosný, někteří projevili zájem o další pokračovací kurz

Vsetín: 25. 11. 2022 –  Mgr. Hana Tydlačková