Pan Procházka Luděk, který je mj. držitelem pěti zlatých medailí ze světových výstav, vítězem Světové kuchařské olympiády v kategorii kuchařské artistiky a majitelem firmy Czech carving studio v Benešově u Prahy, uspořádal pro naše žáky ve dnech 12. – 13. 11.2025 kurz vyřezávání ovoce a zeleniny.
Díky svému zájmu a finanční podpory ze strany školy se kurzu zúčastnilo 10 žáků oboru Gastronomie a Cukrář. Jednalo se o základní techniku, kdy se žáci naučili jednoduché zdobení ovoce a zeleniny různými ornamenty. Nejpoužívanějším druhem zeleniny je bílá ředkev, kedluben, červená řepa, mrkev, cibule a rajčata. Z ovoce mezi vhodné druhy se řadí mango, jablka, kiwi a pomeranče.
Nově získané vědomosti a dovednosti mohou žáci uplatnit ve svém dalším profesionálním růstu, při soutěžích, dekorování cukrářských výrobků včetně studené kuchyně.
Každý z přítomných obdržel „Účastnický list“.
Žáci kurz vyhodnotili jako zajímavý a přínosný, někteří projevili zájem o pokračování.








