V sobotu 1. října 2022 se v centru Zlína u Baťova institutu a v jeho přilehlém okolí uskutečnil 13. ročník Dne Zlínského kraje, který nabídl všem generacím účastníků, malým i velkým, kteří se přišli podívat, bohatý a pestrý program, různé soutěže, výstavy, hudební a taneční vystoupení, pro dětí spoustu atrakcí, ochutnávky regionálních produktů, ukázky lidových řemesel, běh Emila Zátopka, dárcovství kostní dřeně, ukázky záchranářských složek a hlavně prezentace středních odborných škol z celého Zlínského kraje.  Naše škola širokou škálu oborů prezentovala za pomocí letáčků a vystavených poutačů a samozřejmě slovem zúčastněných učitelů odborného výcviku a žáků. Přímo v dějišti výstaviště jsme prezentovali obory cukrář a truhlář. V prodejním stánku u cukrářů se pod dohledem učitelek Jany Kotrlové a Moniky Vašutové prezentovaly zdobené perníky, koláčky a čajové pečivo. Ve stancích pro truhláře, kde byli učitelé Jan Kratina a Jan Kratina mladší, byly výrobky našich žaků, které obdivovali malí i velcí návštěvníci a nevěřícně kroutili hlavou, že tyto výrobky vyrobili sami žáci. Ze strany těch menších byl u hraček  neustálý navál a mnozí se několikrát k našim stánkům vraceli. Naši žáci také svoji dovednost a zručnost předváděli přímo na výstavišti, a to výrobou rozmanitých truhlářských spojů. Přímo před zraky návštěvníku vyráběli valašský stolec a předváděli  ukázku řezbářství s tím, že si návštěvníci mohli tyto dovednosti vyzkoušet osobně. Snažili jsme se nejen přiblížit tyto obory v rámci naši školy, ale i obecně, aby lidé viděli, jaké kouzlo se v oborech cukrář a truhlář skrývá. Osobně se za námi stavil i pan hejtman zlínského kraje pan Ing. Radim Holiš, který naše výrobky a šikovnost našich žáků pochválil. I když bylo celý den zamračeno, návštěva byla obrovská a naše stánky byly ve středu zájmu. U všech návštěvníků vyvolávaly úsměv na tváři.

Akci připravovali a školu prezentovali Mgr. Jana Kotrlová, UOV Monika Vašutová, UOV Jan Kratina ml, Jan Kratina st, žákyně oboru cukrář, žáci oboru truhlář.

Všem patří velké poděkovaní za ochotu a profesionální přistup s jakým naši školu zviditelnili v podvědomí široké veřejnosti.