Asi každý z našeho regionu zná výborný, tradičně, podle staré receptury pečený chleba z Nového Hrozenkova, chleba z Pekárny Kulčák. V pátek 21. února 2020 se cukrářky třetího ročníku vyjely podívat, jak se takovýto poctivý chleba z žitného kvásku vyrábí. Dcera pana Kulčáka pokračuje v tradici svého otce a v malé pekárně vyrábí jak různé druhy chleba, tak i slané tyčinky a sladké preclíky, které pak rozvážejí do okolních obcí nebo dodávají do obchůdků. Děvčata zde mohla vidět vážení a tvarování chleba v ošatkách, vysvětlen nám byl postup pečení. Mohly jsme shlédnout různé stroje a zařízení od moderních až po ty nejstarší, které se však za léta používání osvědčily. Povídání majitelky bylo poutavé i poučné a na závěr jsme mohly ochutnat slané tyčinky a koupily jsme si i dobrý chleba z této pekárny.

V Novém Hrozenkově jsme dále navštívily Kolařství u pana Krystyníka, který byl jako tradiční a nadšený řemeslník motivací i pro naše cukrářky a Památník Antonína Strnadla s výstavou jeho tvorby.