Dne 23.11. jsme se s maturitními obory prvního a třetího ročníku oborů Gastronomie zúčastnili odborné přednášky na UTB ve Zlíně. Téma přednášky bylo zajímavé a vhodně nám zapadalo do hodin Potravin a výživy. Jednalo se vlastně o vysvětlení a vyvrácení některých mýtů a výroků o základních potravinách, jako je mléko a mléčné výrobky, cukr, umělá sladila. Přednáška na UTB Zlín proběhla na fakultě technologické a po celou dobu se nám velmi ochotně věnovala paní Ing. Zuzana Lazárková. Po přednášce následovala exkurze do prostor nových potravinářských laboratoří, která nám byla nabídnuta, jako bonus mimo přednášku. Také nám byl představen nový obor, který se bude poprvé otvírat v září – GASTRONOMIE A VÝŽIVA, což by mohla být pro některé naše studenty zajímavá výzva!! 😊😊
Ve Zlíně a na UTB jsme prožili mrazivý, ale přesto pohodový den. 😊
Učitelka odborných předmětů V. Poláchová a třídy 1AM a 3BM obor Gastronomie.