Praktická maturitní zkouška oboru Gastronomie
Praktická závěrečná zkouška se našim gastronomům vydařila. Slavnostní tabule se líbily zkoušejícím i hostům!👍
Návštěva Luhačovic
V deštivý den 19.5.2025 jsme se žáky oboru Cukrář jsme navštívili lázně Luhačovice. Zde jsme prošli několik cukráren, kaváren i jednu pralinkárnu, kde jsme se inspirovali zase jinými zákusky, než pečeme na OP Bečva. Ochutnali jsme místní kyselku a prošli jsme celý lázeňský areál. Tyto lázně jsou i velkou inspirací pro žáky 3. ročníku pro jejich budoucí povolání. I přes nepříznivé počasí, jsme si lázně užili.
Prezentace samostatných odborných prací oboru truhlář
Dne 26.5.2025 se konala historicky první prezentace samostatných odborných prací oboru truhlář. Žáci představovali svoje výrobky, pro které museli vypracovat technologické postupy, kusovníky, kalkulace spotřeby materiálu a návrhy cen.
Vyhlášení 2. kola přijímacího řízení – 16. 5. 2025
SOŠ J. Sousedíka vyhlásila 2. kolo přijímacího řízení. 2. kolo přijímacího řízení je vyhlášeno pro níže uvedené obory: 65-51-H/01 Kuchař číšník - 3 místa 29-54-H/01 Cukrář - 1 místo 23-56-H/01 Obráběč kovů - 4 místa 33-56-H/01 Truhlář - 2 místa 36-64-H/01 Tesař - 2 místa 65-51-E/01 Stravovací a ubytovací služby - 1 místo 65-41-L/01 Gastronomie - 3 místa Kritéria přijímacího řízení a předpokládaný počet přijímaných uchazečů pro obor Kuchař - číšník - informace zde Kritéria přijímacího řízení a předpokládaný počet [...]
Soutěž “Můj první milion 2025”
Dne 21. 5. 2025 v Rektorátu Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně se uskutečnil Gala večer Technologického inovačního centra u příležitosti 20 let od jeho založení. Součástí slavnostního večera bylo také vyhlášení výsledků letošního ročníku akceleračního programu Můj první milion, který vede mladé podnikatele s inovativními projekty na cestě k úspěchu. Tato prestižní společenská akce probíhala za přítomnosti významných hostů včele s hejtmanem zlínského kraje Radimem Holišem, vedením a zástupci rektorátu UTB Zlín, zástupců a představitelů zlínského kraje, vedením středních škol a jejich [...]
…A přinášíme 9.díl cukrářského kroužku! 🎂
...A přinášíme 9.díl cukrářského kroužku! 🎂 Opět jsme se inspirovali ve Francii a vyrobili jsme CHOUX nebo se jim také říká CRACQUELINKY. Doplnili jsme moderními náplněmi ze šlehačky, bílé čokolády a kávy. Povedly se krásně!😍👍