Dne 1. 10. 2021 od 8 do 16 hodin navštívili dílenská pracoviště školy, kde se děje pořád něco zajímavého, naši budoucí žáci, kteří se současné době vzdělávají  ještě na základkách. Co všechno bylo k vidění? Stačí se podívat na fotografie…

V prostorách restaurace Bečva, kde se vaří a peče, se mohli zájemci o studium na naší škole
i se svými rodiči dopodrobna seznámit s obory Kuchař-číšník, Cukrář, Kuchařské práce
a s maturitním oborem Gastronomie. V kuchyni měli možnost shlédnout výrobu teplých jídel, popř. jejich výdej. Kdo přišel v 10.30 – 13. 00 hodin, tak viděl i obsluhu v poledním provozu. Učitel odborného výcviku pan Smolák nabízel kávu a rovněž zde byla ukázka výrobků studené kuchyně, kterou připravila paní učitelka Horská. V salonku byla prostřena slavnostní tabule na společenskou akci, v cukrárnách bylo k vidění pečení cukrářských výrobků, ukázka zdobení perníčků, kdo chtěl, si mohl i nazdobit perníček vlastnoručně. Na stole byla ukázka již hotových perníčků k různým příležitostem a dětský dort.

Na prohlídku dílen na Bobrkách chodili žáci ZŠ a jejich rodiče průběžně, bylo dosti času každého zájemce podrobně seznámit s výukou technických oborů a řemesel. Ukázky výuky na dílnách byly doplněny předvedením nejnovějších modelů aut, traktoru, motokrosem na terénních motorkách, přenosnou kovářskou výhní, kde naši žáci předváděli kovářské umění, výstavou prací žáků v jednotlivých strojních a stavebních dílnách, přítomností firemních představitelů a mnoho dalšího.

Doufáme, že na další dny otevřených dveří, které se chystají na 5. a 6. 11. 2021 se přijde na náš odborný výcvik podívat mnohem více budoucích žáků, kteří mají rádi nejen nové vědomosti, ale také dovednosti a rukodělné činnosti.